Podirosa Natuurgeneeskunde
Brug naar gezondheid

Over mij   -   Mareille

Kracht komt niet voort uit een lichamelijk vermogen. Het komt voort uit een ontembare wil. - Mahatma Gandhi

Mijn naam is Mareille Jonker, ik woon sinds 2001 in het fraaie Beusichem. 

Al vanaf de middelbare school werk ik in de administratie, ik heb mijn Bachelor bedrijfsadministratie gehaald, maar zocht nog naar iets anders. Ik vind het heerlijk om met mensen bezig te zijn en te luisteren. 

In 2012 ben ik daarom begonnen aan de 3-jarige HBO opleiding VoetreflexPlus™ Therapie van Total Health.  In 2015 ben ik begonnen aan de 3-jarige HBO opleiding Acupunctuur, deze opleiding is bijna klaar. Ik ben bezig met de specialisatie en eindscriptie. De scriptie gaat over de huidaandoening hidradenitis suppurativa.

 

De Praktijk 

Waarom Podirosa eigenlijk Podirosa heet:

Letterlijk staat er in Galicische woorden brug (pod), gaand (iro) en gezond (sa), die brug naar de bij jouw passende gezondheid wil ik graag zijn.

Podirosa is daarnaast een verbastering van het Galicische poderosa en betekent "Krachtig". Een mooi woord dat aangeeft wat de effecten van de behandelingen zijn.

Waarom Galicisch? Galicië is een staat net boven Portugal, tegen Spanje aan.

Mijn opa (van moeders kant) was een lieve man die een paar woorden Galicisch sprak. Hij was daar apetrots op en het klonk voor mij als zangerig en hartelijk. Het is voor mij blijven hangen als een warme taal die vrolijk klinkt. Die warmte en vrolijkheid zijn ook aanwezig in mijn praktijk.