Acupunctuur Voetreflex

Podirosa

Over mij   -  De therapeut Mareille

Mareille

Kracht komt niet voort uit een lichamelijk vermogen. Het komt voort uit een ontembare wil. - Mahatma Gandhi
 

Mijn naam is Mareille Jonker-Buisman, ik woon sinds 2001 in het fraaie Beusichem. 

Al vanaf de middelbare school werk ik in de administratie, ik heb mijn Bachelor gehaald, maar zocht nog naar iets anders. Ik vind het heerlijk om met mensen bezig te zijn en te luisteren.


In 2012 ben ik begonnen aan de 3-jarige HBO opleiding VoetreflexPlus™ Therapie van Total Health. Inmiddels heb ik deze succesvol afgerond, en ben ik vol enthousiasme aan het werk.

De perfecte combinatie, in de ochtend werk ik in de administratie bij een baas, in de middag als therapeut in mijn eigen praktijk.


Tijdens de opleiding heb ik zowel de Westerse als de Chinese methodes geleerd. Daarbij zit een belangrijk deel van de Traditionele Chinese Geneeskunst.

Daarnaast heb ik kennis op gedaan van deelgebieden zoals bijvoorbeeld ooracupressuur, chakra's, voeding,  en nog veel meer.

Door de Qi Gong oefeningen die we deden voor de lessen raakte ik geïnspireerd om zelf Qi Gong/Tai Chi lessen te gaan volgen. Ik leer daarmee nog beter hoe energie kan lopen (of stagneren) en hoe deze gaande te houden en het lichaam te stimuleren zichzelf gezond te houden.


Iedere Total Health Voetreflex therapeut kiest een aantal specialisatie modules en maakt een scriptie, de mijne waren:

1. Gewichtsbeheersing. Om de Chinese visie op voeding te begrijpen. Om de Chinese visie beter te kunnen vertalen naar de Nederlandse visie heb ik daarnaast de cursus gewichtsconsulent gevolgd.

2. Coaching. Door deze module heb ik geleerd op een andere manier vragen te stellen en nog beter te luisteren. Zelf ben ik hiermee ook weer een stapje verder gekomen in mijn ontwikkeling.

3. De 4-lagen methode. Een Westerse manier van Voetreflex die toch ook met de Chinese meridianen werkt. Heel diepgaand en zeer effectief. Door nog meer technieken zijn er nog meer mogelijkheden om klachten te benaderen.

4. De afstudeerscriptie, onderwerp het Carpaal Tunnel Syndroom. Nadat ik de aandoening uitgebreid heb bestudeerd heb ik een aantal mensen behandeld. De resultaten waren veelbelovend.


Dit studiejaar ben ik bezig met HBO Medische Basiskennis. Met dat diploma op zak kan ik alles gaan regelen om de behandelingen vergoed te krijgen van de aanvullende verzekering. 

Daarnaast ben ik de 3 jarige opleiding tot Acupuncturist aan het volgen, geweldig leuk!

 

De Praktijk 

Waarom Podirosa eigenlijk Podirosa heet:

Podirosa is een verbastering van het Catelaans/Galicische woord "Krachtig". Een mooi woord dat aangeeft wat de effecten van de behandelingen zijn.

Letterlijk staat er in Catelaans/Galicische woorden brug (pod), gaand (iro) en gezond (sa), die brug naar de bij jouw passende gezondheid en welzijn wil ik graag zijn.

Waarom Catelaans en Galicisch? Mijn opa (van moeders kant) was een lieve man die een paar woorden Portugees en Galicisch sprak. Hij was daar apetrots op en het klonk voor mij als zangerig en hartelijk. Het is voor mij blijven hangen als een warme taal die vrolijk klinkt. Deze warmte en vrolijkheid draag ik graag uit.
 


 


 

 

強大


(krachtig)


Openingstijden

Openingstijden

ma  maandag:   09:00-17:00
di  dinsdag:   14:00-17:00
wo  woensdag:   09:00-17:00
do  donderdag:   14:00-17:00


Behandeling op afspraak.